Titkok és igazságok

Márciusban a barlangoké a főszerep a Magyar Nemzeti Parkokban

Színes programkínálattal kívánják felhívni a figyelmet az évmilliók alatt létrejött felszín alatti képződményekre és a barlangok élővilágának titkaira.

2015.03.07 06:30MTI
Facebook/Magyar Nemzeti Parkok

A Barlangoljunk! elnevezésű kampány célja, hogy bemutassa és népszerűsítse Magyarország különleges barlangjait, így egész márciusban az érintett nemzetipark-igazgatóságok tematikus programokkal és kedvezményekkel várják a látogatókat - olvasható a szervezők közleményében.

Az Aggteleki Nemzeti Park barlangjaiban március minden szombatján filmvetítéseket tartanak, a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban pedig barlangmese, kőzetcseppentés, kőzetkarcolás, éjszakai kalandtúra és geobotanikai séta várja a családokat.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság szervezésében Föld alatti világ a főváros alatt címmel interaktív geológiai bemutató és tanösvény-bejárás színesíti a kínálatot, itt az érdeklődők a barlangi mentős csapattal is megismerkedhetnek.

A Bükki Nemzeti Parkban ősrégészeti túrákkal várják az érdeklődőket, a Duna-Dráva Nemzeti Parkban pedig az Abaligeti-barlangot mutatják be, majd a program résztvevői a Denevérmúzeum tárlatát és a Denevér-tanösvényt is megismerhetik. A nemzeti park munkatársai a Tettyei Mésztufa-barlangba is szerveznek programot, a legkisebb gyerekeket pedig a március 22-i "manótúrára" várják. Március 28-án a Mészégető-források barlangjában lesz kalandtúra.

A részletes programokról a Magyar Nemzeti Parkok oldalán lehet tájékozódni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.