Vízi állatok csatája

Az alattomos polip és a rák csatája

A békésen sütkérező rákra csapott le egy polip, a nem mindennapi harcról egészen jó minőségű felvétel is készült. Nézze meg, hogyan működik a könyörtelen természet!

2015.02.27 11:00ma.hu

Nem érdemes szórakozni a polipokkal, hiszen a természet egyik legügyesebb teremtményeiről van szó. Kreatív és lenyűgöző álcázótechnikájuk mellett olyan extrém dolgokra is képesek, mint lehetetlenül kicsi lyukakon és réseken átpréselődni, köszönhetően puhatestű felépítésüknek.

A gyilkos ösztönnel bíró gerinctelenek koronázatlan királyai olyan ellenséggel is sikeresen veszik fel a harcot, melyekről azt hinnénk, könnyen elintéznek egy polipot. Némelyikük igencsak pofátlan, például az a példány, amelyik egy saját testénél nem sokkal kisebb rákot nézett ki magának a víz alól. A gyanútlan ízeltlábú egy kövön pihent, amikor lesből lecsapott rá a lábasfejű, hogy aztán rövid csatában győzedelmeskedjen és újra víz alá vigye a rákot - ezúttal végleg.

Erről az ausztrál partoknál történt viaskodásról szerencsére amatőr felvétel is készült, nézze csak!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.