Napenergia

Hawaii lesz az első amerikai állomása a Solar Impulse-2-nek

Hawaii lesz az első állomása az Egyesült Államokban annak a svájci gyártású repülőgépnek, amely a világon elsőként kizárólag napenergiára támaszkodva készül körberepülni a Földet.

2015.02.26 08:49MTI

A történelmi jelentőségű utazás a jövő héten kezdődik. Ha sikerül teljesíteni a kihívást, a svájci gyártású Solar Impulse-2 lesz az első repülőgép, amely úgy repüli körbe a Földet, hogy kizárólag napenergiát használ négy propellerének működtetéséhez.

A projektet megálmodó Bertrand Piccard és André Borschberg svájci pilóta azt tervezi, hogy Abu-Dzabiból indul útnak és nagyjából öt hónap alatt teljesíti a távot.

A Honolulu Star-Advertiser című hawaii napilap szerint a Föld körüli út legnagyobb kihívást jelentő szakasza a Kínából Hawaiira tartó ötnapos repülés lesz. Ha minden jól megy, akkor a napelemes repülőgép április 20-án landol a hawaii Kalaeloa repülőtéren.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.