Sci-fi tündérkert

Világító kerttel a jövő programozóiért

Már egészen korán fel lehet kelteni az érdeklődést a programozás iránt, csak meg kell tudni ragadni a gyermeki figyelmet. Például egy könnyen szabályozható, világító "robot-kerttel".

2015.02.22 11:00ma.hu

A Massachusetts Institute of Technology méltán híres szerte a világon, hogy mást ne említsünk, eddig összesen 76 jelenlegi és korábbi tagja kapott Nobel-díjat. Az MIT-n mindig is nyitottak voltak az új öltetekre, így nem meglepő, hogy cikkünk témája is ezen intézmény falai között szökkent szárba.

Az MIT kutatói alkották meg ugyanis azt a LED-ekkel szerelt "robot kertet", melynek vezérléséhez mindössze egy tabletre van szükség. Na meg némi programozói vénára, de utóbbiból szinte tényleg elég a véna, konkrét programnyelv-tudás nem szükséges. A kutatók ugyanis a legfiatalabbakat akarják megnyerni a kódolás világának. Elmondásuk szerint az volt a céljuk, hogy felkeltsék a gyerekek figyelmét a programozás iránt, és mi lehetne erre alkalmasabb egy világító, villogó, a gyerekek által vezérelhető fényshow-nál?

Nézze csak:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.