Olvas a fejünkből

Színt vált a kabát, ha örül vagy haragszik

Megérkezett az első, érzelmeinket azonnal kimutató kabát: az agyhullámokban "olvasni képes" ruha színének változásával reagál viselője hangulatára.

2015.02.21 21:00ma.hu
Forrás: The Unseen/Ryan Hopkinson

A divatvilág szereplői legalább olyan öldöklő harcban állnak egymással, mint az informatikai piacon tevékenykedő vállalatok. A folyamatos fejlesztési kényszer miatt csak a legagilisabbak képesek a felszínen maradni; ennek köszönhetően viszont mindig újabb és újabb termékek és szolgáltatások bukkannak fel, melyekkel a fogyasztók kegyeit akarják elnyerni.

Erre szolgáltat jó példát Lauren Bowker The Unseen fantázianévre keresztelt kollekciója, illetve annak Nyolcadik Érzék (Eighth Sense) nevű kabátja. Ez a ruhadarab ugyanis rugalmas kerámiából készült, mely képes színek és árnyalatok segítségével kifejezni viselőjének auráját. Kicsit közérthetőbben arról van szó, hogy az emberi agy aktivitása során keletkező hullámokat érzékeli, és ennek megfelelően változtatja színét.

A kabát színváltoztatásra képes tintával van átitatva, melyre elektromos vezetőképessége révén kap utasítást viselője testétől. Ahhoz, hogy működjön a ruhadarab, egy EEG viselésére is szükség van, a fejre helyezhető kiegészítő aztán vezetékmentesen kommunikál a kabáttal, egy, kifejezetten erre a feladatra fejlesztett app révén. Ha minden megfelelően működik, akkor a kabát a fekete és szürke árnyalataiból egészen a szivárvány élénk színeibe hajlóan képes változtatni külsejét, pont úgy, ahogyan tulajdonosának hangulata változik.

"A vörös dühöt, idegességet jelez, a zöld társas hangulatot. A kék nyugodtságot jelent, a fehér intuitív elmeállapotra reflektál" - olvasható a bemutatóban. A kabát egyébként a Londoni Fashion Weeken debütál, a résztvevők rövid időre felvehetik, kipróbálhatják. Boltokban való megjelenési ideje és ára jelenleg nem ismert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.