Kinek szurkol?

Fantasztikus képeken a fóka és polip harca

Ritkán látható képeket tettek közzé arról a csatáról, melyet a két vízi állat vívott egymással.

2015.02.14 13:00ma.hu
Forrás: Bob Ianson, Facebook

Brit Kolumbiában, egészen pontosan Ogden Pointban kapta lencsevégre a két faj közötti küzdelmet a minap Bob Ianson. Egy borjúfóka és egy nagyméretű polip vívta csatáját az életben maradásért - előbbi enni, utóbbi (túl)élni akart.

Forrás: Bob Ianson, Facebook

"Elképesztő volt, úgy tűnt, direkt hozta fel a felszínre [a fóka a polipot], hogy megmutassa" - számolt be a történtekről a hobbi természetfotós, aki Facebook oldalán osztotta meg az érdekes fényképeket. Családjával a parttól alig pár méterre fedezték fel az eseményt. Elmondása szerint, noha a lábasfejű a fóka nyaka köré tekerte csápjait, úgy tűnt, hogy elvesztette a csatát.

Forrás: Bob Ianson, Facebook

A borjúfóka (Phoca vitulina) a világ leggyakoribb fókafaja, amely a Föld északi féltekéjének partközeli vizeit népesíti be. Ragadozó lévén a nap nagy részét vadászattal tölti a vízben, táplálékát halak, rákok, kagylók és más puhatestűek alkotják. Felkutatásukban érzékeny bajsza segíti a fókát. Naponta 4,5-8,2 kilogrammnyi táplálékot fogyaszt el, amelyet rágás helyett darabokra tép, vagy egyben nyel le. A borjúfókák fogaikkal a kemény vázú zsákmányt is fel tudják törni, írja a Wikipedia.



Ritkán látható azonban ilyen jól, amikor elejt egy polipot - az első, videóra rögzített esemény két és fél éve bukkant fel a neten, ezt nézheti meg a fenti felvételen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.