USA

Hatnapos csecsemő bravúros szívátültetése

A kisfiú koraszülött volt, 33 hét terhesség után, a szokásos terhességi időtartamnál hét héttel korábban jött világra. Ilyen fiatal páciensen még sosem hajtottak végre hasonló beavatkozást.

2015.02.13 16:18MTI
Fotó: archív

Szívátültetést hajtottak végre egy hatnapos csecsemőn az Egyesült Államokban - jelentették be a szülők helyi idő szerint csütörtökön. A közlemény szerint a kis Oliver Crawford a legfiatalabb páciens, aki ilyen műtéten esett át.

A kisfiú koraszülött volt, 33 hét terhesség után, a szokásos terhességi időtartamnál hét héttel korábban jött világra. Ráadásul súlyos szívműködési hiányossággal született, amelyről egyébként az orvosok már magzati állapotában tudomást szereztek.

Születése után rögtön várólistára helyezték, és két nap múlva meg is találták számára a beültetésre alkalmas új szívet. Az átültetést tízórás műtéttel végezték el egy arizonai kórházban.

A mindössze 2,8 kilogrammos gyermek a szülők közleménye szerint "kiemelkedően jól" van.

Az anya arról is beszámolt, hogy amikor a koraszülés megindult, arra számítottak, Oliver nem marad életben. Ehhez képest valóságos csoda, ami a szívátültetésnek köszönhetően történt - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.