Mókás makik

"Lemúr-csillag"

Hosszú farkukkal csillagszerű alakzatot formáznak a Madagaszkáron őshonos majmocskák, miközben ebédjüket fogyasztják a kínai állatkertben.

2015.02.01 11:00ma.hu
Forrás: China Daily

A makifélék Madagaszkáron és néhány környező szigeten élnek. Elsősorban fán élő, főként nappal aktív fajok. Megnyúlt pofa, rövid fül és hosszú farok jellemzi az ide tartozó fajokat. Alsó fogsoruk metsző- és szemfogaik ún. fogfésűt alkotnak, melyekkel szőrzetüket ápolják. Fogazatuk 36 fogból áll.

Hátsó végtagjuk második ujján köröm helyett karom található, melyet szintén testápolásra használnak. Négy nemzetség tíz faja tartozik a családba, melyek némelyike gyakori lakója az állatkerteknek, írja a Wikipedia. Mint például a fenti példányok, amik tavaly kerültek a Csingtao Erdei Vadvilág Parkba, a kínai Csingtao (Qingdao) városban található létesítménybe.

Összesen húsz, három év körüli vörösfarkú lemúrral bír a kínai vadaspark, melyeket Csehországból vásárolt az intézmény.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.