Tüzes pokol a turmixban

Mi történik, ha leturmixolunk egy csomó mágnesgolyót?

Nagy az isten állatkertje, szokták mondani. Van, aki viszont szépen megél abból, hogy teljesen értelmetlen dolgokat csinál, amit viszont sokan néznek. Mostani cikkünk alanya is közéjük tartozik (de nehogy utána csinálja!).

2015.01.28 11:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Mond valamit a Blendtec cég neve? Nem? És látta már valamelyik turmixoló videójukat? Van esély rá, hogy legalább az iPhone-t ledaráló klipről hallott már. A turmixgépekben utazó cég érdekes reklámfogást talált ki termékei népszerűsítésének: szokatlan dolgokat darálnak le készülékeikben.

A vállalat alapítója, Tom Dickinson, aki egyben a videók főszereplője is, ezúttal neodímium mágnesgolyókat rakott a turmixba. Ezek olyan, gyerekjátéknak szánt golyók, melyek egymáshoz tapadva különböző alakzatokat hozhatnak létre - a lánctól kezdve a térbeli objektumokig, elég tág határok között alakítható a "végtermék".

De persze nem túl kicsiknek; tavaly kiderült, hogy a 3 évesnél fiatalabbak képesek a szájukba gyömöszölni és lenyelni a golyócskákat, melyek jobb esetben távoznak a széklettel, rosszabb esetben viszont beavatkozást igényelnek. Ha többet nyel le valaki belőle, akkor a golyók egymáshoz vonzzák magukat az emésztőrendszerben, megnehezítve a beleken való átjutást, egyben komoly hatást gyakorolva a belső szervekre is.

De térjünk vissza a darálóhoz: Dickinson bemutatja - mégpedig egy igen látványos videón -, hogy mi történik akkor, ha a golyókat turmixba rakjuk. Kérjük, semmiképpen ne csinálja utána!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.