Felesleges, de cuki

Homokrajzoló robot a Disney-től

Teknősre emlékeztető robotot mutatott be az amerikai filmstúdió, mely a tengerparton gyorsan tetszést arathat. Mivel is? Videónkból kiderül!

2015.01.14 11:00ma.hu

Beachbot névre hallgat az kicsi robot, melyet a Disney Research az ETH Zürich nevű svájci kutatóvállalattal együtt alkotott meg. A szerkezet homokba rajzol, erre képes, se nem többre, se nem kevesebbre. Azt viszont igen ügyesen teszi: a teknősforma alatt ugyanis átgondolt fejlesztés eredménye dolgozik.

Akár távolról, ad-hoc rajzok készítésével is megbirkózik, de előre feltöltött alakzatokat is homokba tud húzni. Természetesen, Disney-karakterek megrajzolására is képes, például Némó is felbukkanhat a tengerparton. Ehhez apró, alvázához csatlakoztatott gereblyét használ, melyet a feng shui kertekben használt, hasonló feladatot betöltő eszközökkel analóg módon alkalmaz. Valahogy így:



Pár rúddal ki lehet jelölni számára a "homokvásznat", így nem "kolbászol el" a kívánt területről. Lézeres szenzorjaival méri fel a területet, így a belétáplált képet átméretezi, hogy illeszkedjen a neki kijelölt homokfelületre.

A tervek szerint kereskedelmi forgalomba nem fog kerülni, inkább nyilvános strandokon látványosságként szolgálhat majd. Tavaly decemberben egy Miamiban található tengerparton mutatkozott be, a múlt héten pedig az indiai Mumbaiban láthatta a nagyközönség működés közben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.