Kis lépéssel kezdődik

Legóból épített működő robotkezet egy szerb grafikus - videó!

A következő lépés egy teljes legópáncél elkészítése lehet.

2015.01.04 19:00ma.hu

Elképesztő „robotkezet” épített legóból egy szerb grafikus. Milan Sekiz a Vasember-filmekből merített ihletet működő exo-kesztyűjéhez, igaz menetközben sokat kellett változtatnia az eredeti terveken.

„Az első változat sokkal egyszerűbb volt, és jobban hasonlított a Vasember acélkesztyűjére, de mivel nem volt elég alkatrészem, és mindenképpen szerettem volna mozgatható kezet építeni, végül teljesen át kellett alakítanom a designt” – magyarázta Sekiz a Daily Dotnak nyilatkozva.

Sekiz néhány évvel ezelőtt rákapott a digitális fotózásra. Eleinte főleg állatokat fényképezett, az utóbbi időben azonban már inkább saját, műanyag építőkockákból összerakosgatott szobrait fotózgatta. „mivel csak véges számú legókocka áll a rendelkezésemre, időről-időre szét kell szednem az alkotásaimat, hogy újakat építhessek a darabjaikból – mondta. – Nem egyszer előfordult már, hogy nagyon elszomorodtam, amikor el kellett pusztítanom egy-egy különösen jól sikerült darabot – de végül is ez a legózás lényege, nem? Szóval ahelyett, hogy polcokon tartanám a kreálmányaimat, inkább lefotózom őket, és a gépem merevlemezén őrzöm meg a róluk készült képeket.”

Sekiz robotkezét pillanatok alatt felkapta az internet. A következő lépésben egy teljes páncélt szeretne megépíteni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.