Meglehetősen jó lett

A héten mutatják be a Tesla új roadsterét

Elon Musk szerint "váratlan krízishelyzetek" miatt csúszott az elektromos sportkocsi bemutatása.

2014.12.23 17:00ma.hu

Elon Musk, a Tesla Motors alapító-vezérigazgatója júniusban jelentette be, hogy cége még az év vége előtt bemutatja elektromos sportkocsija, a Roadster legújabb változatát. Eredetileg hónapokkal korábban akarták leleplezni az autót, de - ahogy Musk fogalmazott - "váratlan krízishelyzetek" miatt sokat csúszott a premier.

The Verge

Most végre úgy néz ki, hogy a mérnökök elkészültek a fejlesztéssel. Legalábbis erre utal, hogy Musk hétfői Twitter-bejegyzésében azt írta, a héten „meglehetősen izgalmas” bejelentést tesznek a Roadsterrel kapcsolatban.

Musknak elég sűrű éve volt az idén – nem csoda, hiszen a Tesla mellett a napenergia-technológiák fejlesztésével foglalkozó SolarCity-t és a SpaceX magán-űrtársaságot is ő vezeti. A „váratlan krízishelyezetek” között bizonyára ott van a SpaceX Falcon 9-es rakétájának augusztusi balesete is, amely egy tesztelés során robbant fel. 

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.