Mélytengeri szörny

Több mint nyolc kilométer mélyen él a most felfedezett "szellemhal"

Az eddig ismeretlen halfajra a Mariana-árokban bukkantak rá a kutatók. Ilyen mélységben még nem találkoztak gerincesekkel.

2014.12.20 19:00ma.hu

Eddigi ismeretlen halfajra bukkant a Hawaii Egyetem Jeff Drazen és Patty Fryer vezette nemzetközi kutatócsoportja 8143 mélyen, a Marian-árokban. A halacska nem csak meglehetősen furcsa, „szellemszerű” külseje miatt érdekes, hanem amiatt is, hogy ilyen mélyen az óceánban még sosem találtak gerinces élőlényt a biológusok.

A New Scientist cikke szerint a hal széles, szárnyszerű úszókkal és angolnaszerű farokkal rendelkezik. „Ez a mélytengeri hal egyáltalán nem hasonlít olyan fajokra, amelyeket eddig láttunk vagy ismerünk” – nyilatkozta Dr. Alan Jamieson, a kutatócsoport egyik tagja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.