Copycat

Lemásolták a fonálféreg idegrendszerét

Az Open Worm projekt kutatóinak munkája hozzájárulhat ahhoz, hogy egy nap feltölthessük a tudatunkat egy komputerbe.

2014.12.14 14:00ma.hu

Az Open World projekt kutatóinak sikerült számítógépes környezetben szimulálniuk, és egy legórobot merevlemezére feltölteniük egy caenorhabditis elegans (egyszerű fonálféreg) 302 neuronból álló idegrendszerét. Ahogy az a kísérletről készült videóban is látható, a virtuális idegrendszer egy szenzorral kiegészítve tökéletesen alkalmasnak bizonyult a környezet érzékelésére és a robot irányítására.

Forrás: Wikipedia

„A robot viselkedése figyelemreméltó, tekintetbe véve, hogy előzőleg semmilyen utasítást nem adtak neki – írta a Smithsonian magazin. – Kizárólag a féreg idegrendszerét utánzó rendszer irányította.”

Az Open Worm projekt munkatársainak célja az, hogy létrehozzanak egy virtuális fonálférget egy számítógépen belül. Talán furcsán hangzik, de ezzel nagyban hozzájárulhatnának ahhoz, hogy egy nap egy emberi elmét is feltölthessünk egy komputerbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.