Túlbuzgóság

Greenpeace-aktivisták taposták össze a Nazca-vonalakat

A perui kormány szerint a környezetvédők maradandó kárt tettek a világörökségi védettség alatt álló rajzokban.

2014.12.13 11:00ma.hu

A perui kormány bejelentette, hogy büntetőeljárást indít a Greenpeace aktivistái ellen, mert legújabb figyelemfelhívó kampányukkal helyrehozhatatlan kárt tettek a legendás Nazca-vonalakban. Az 1500-2000 éves, óriási rajzokat szigorúan tilos gyalogosan megközelíteni, még a vezető politikusokat sem engedik a közelükbe. A környezetvédőket azonban ez nem akadályozta meg abban, hogy behatoljanak a területre, és egy kolibrit ábrázoló véset mellett elhelyezzenek egy nagyméretű transzparenst, amelyen az "Itt az idő a változásra! A jövő megújítható! Greenpeace" felirat volt olvasható.

Rodrigo Abd

"Ha valaki besétál oda, a lábnyomai több száz vagy több ezer évig ott maradnak a területen - mondta a BBC-nek nyilatkozva Luis Jaime Castillo, Peru kulturális miniszterhelyettese. - Az a vonal, amit az aktivisták tönkretettek, az egyik leginkább látható és legismertebb alakzatnak számít."

A Greenpeace pénteken hivatalosan bocsánatot kért a perui kormánytól. Mint mondták, akciójukkal az ENSZ idei klímakonferenciáján résztvevő országok képviselőinek szerettek volna üzenni. A tanácskozást december 1-je és 12-e között rendezték a perui fővárosban, Limában. 

Rodrigo Abd


Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.