Lesz nagy öröm

A vadállatokhoz is elmegy a Jézuska

Az Állatok karácsonya elnevezésű programon személyre szabott ajándékokkal készülnek idén gondozóik az állatoknak, december 20-án a Budakeszi Vadasparkban.

2014.12.12 05:30MTI
Mozzi, a bölény is tuti boldog lesz... (fotó: Facebook/Budakeszi Vadaspark)

Az Állatok karácsonya programot már több éve szervezi az intézmény, azonban a kert lakóit először lepik meg a gondozók valódi ajándékokkal - közölte a vadaspark.
A látogatók megnézhetik, hogyan fogadják a park lakói a számukra, személyre szabottan készített meglepetéseket. A mosómedvék és a nyestkutyák egy-egy speciális ajándékdobozt kapnak, amelyben legkedvesebb csemegéiket, kekszet, száraz kutyatápot és mogyorót találnak majd. Az aranysakálnak, a patkányoknak és az állatsimogatóban élő állatoknak; a vaddisznóknak és a dám szarvasoknak pedig saját karácsonyfát állítanak, amelyre almából, sárgarépából, mogyoróból készült különleges, ehető díszek kerülnek fel.

Az állatok megajándékozásán túl a kert vezetett sétát is szervez a "bibliai állatok" között. Ezen a programon a résztvevők közelebbről megismerhetik a parkban élő juhokat, kecskéket, galambokat, szamarakat, bivalyokat és szarvasmarhákat, de a séta során útba ejtik a sasok, rókák, farkasok, medvék, szarvasok, disznók kifutóit is.

A vezetett séta után a kisragadozók etetését is figyelemmel kísérhetik a parkba érkezők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.