Hol a tenger hupikék

Európa komolyan beszállhat az űrversenybe

Franciaország és Németország jelentős pénzeket fektethet az olcsó rakéták kifejlesztésébe.

2014.11.29 10:00ma.hu

A The Wall Street Journal szerint Franciaország és Németország néhány más európai országgal együtt komoly összegeket fektet az olcsó hordozórakéták fejlesztésébe, hogy megőrizze versenyképességét az amerikai magán-űrtársaságokkal - elsősorban Ekon Musk újrahasznosítható rakétákat fejlesztő SpaceX-ével - szemben.

A projekt keretében a ma használt Ariane 5 rakétákat fogják továbbfejleszteni. Az Ariane 6-ok legnagyobb előnye az áruk lesz: a számítások szerint az új hordozórakétáknak köszönhetően egy kilövés nagyjából 95 millió dollárba kerül majd - nagyjából fele annyiba, mint ma.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.