Tudomány kategóriában

Csillagász és nyelvész is van a Junior Prima Díj nyertesei között

Tíz fiatalt, köztük csillagászt, ökológust és nyelvészt tüntettek ki Junior Prima Díjjal tudomány kategóriában szerdán a Magyar Tudományos Akadémián (MTA).

2014.11.26 19:12MTI

Kóspál Ágnes, Kovács-Hostyánszki Anikó és Simon Zsolt mellett Bordács Sándor (fizika), Bödör Csaba (orvostudomány), Enyedi Balázs (orvostudomány), Höfler Lajos (kémia), Lekli István (orvostudomány), Nagy G. László (biológia) és Pozsgay Balázs (fizika) vehette át az elismerést - közölte az MTI-vel a Magyar Fejlesztési Bank (MFB), a Junior Prima Díj magyar tudomány kategóriájának társalapítója.

Az idei díjazottakat az MFB által felkért bizottság választotta ki elismert tudósoktól, kutatási intézményvezetőktől kapott ajánlások alapján.

A díjazottakat Lovász László, az MTA elnöke és Németh Lászlóné, a nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkár köszöntötte szerdán. Németh Lászlóné az ünnepségen azt mondta: "A fiatal tehetségek elismerése és támogatása befektetés a jövőbe, amely Magyarország fejlődését szolgálja".

A Prima Primissima Díj 2005-ben egészült ki a területi Prima-díjak rendszerével, 2007 óta pedig önálló díjjal jutalmazzák a fiatal kiválóságokat. Az elismerésnek öt társalapítója van, mindegyikük egy-egy önálló kategória mecénási feladatait vállalta fel.

A Magyar Fejlesztési Bank a tudomány, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. a zeneművészet, az Il Bacio Di Stile a népművészet, a Kavosz Zrt. a sajtó, az FHB Bank pedig a színház- és filmművészet terén kiemelkedő fiatal tehetségeket támogatja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.