Ehhez gyomor kell

Egy egész őzet lenyelt a piton!

El nem tudja képzelni, hogyan nyelhet le egyben egy egész őzet egy piton? Mi sem tudtuk, amíg meg nem néztük ezt a videót.

2014.11.26 07:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Akár hónapokig is képes minimális energián üzemelni a piton, ám, amikor megfelelőnek érzi a pillanatot, gyorsan nagy sebességre kapcsol, és elkapja prédáját. Az alábbi, BBC készítette videón jól látszik a folyamat, és ami még meglepőbb, az is, hogy hogyan tudja egyben lenyelni a szerencsétlenül járt őzet a kígyó.



Ehhez persze be kell vetnie néhány trükköt. Először is, saját testét az őz köré fonva fojtja meg áldozatát, majd hatalmasra tátja száját. Ahhoz, hogy saját maga ne fulladjon meg nyelés közben, kénytelen "légcsövét" a száján kívülre helyezni, így továbbra is lélegezhet.

Miután ezzel végzett, nyugalomba helyezkedik, de belső szervei ekkor kezdenek csak igazán munkába. Nagyjából két nap alatt megduplázódik a mája, szíve pedig 40 százalékkal nő meg. Ennek révén gyorsulhat fel a korábbi állapot sokszorosára a piton emésztése, melyet követően akár hosszú hónapokig újra békében pihenet.

Megdöbbentő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.