Fussatok, bolondok!

A Jurassic Parkból ismert módszerrel támasztanák fel a gyapjas mamutot

A kutatóknak először sikerülhet klónozással életre kelteniük az évezredekkel ezelőtt kihalt állatfajt.

2014.11.18 22:00ma.hu

A dél-koreai SOOAM biotechnológiai cég kutatóinak a világon elsőként sikerülhet klónozással "feltámasztaniuk" egy negyvenezer éves gyapjas mamutot. Az állat tökéletes épségben megőrződött maradványait tavaly találták meg Szibériában. A kutatóknak sikerült több fiolára való vért kinyerniük a tetemből, jelenleg azt vizsgálják, hogy megőrződött-e az állat teljes DNS-e.

MTI Fotó

Az ősállatok klónozása komoly etikai kérdéseket vet fel. A tudósoknak egy nőstény elefántot kellene "béranyaként" használniuk - márpedig egy mamut kihordása komoly sérüléseket okozhat, sőt akár meg is ölheti az állatot. Ráadásul semmi garancia nincs arra, hogy ha meg is születik a mamutbébi, hosszabb ideig képes lesz életben maradni.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.