Nyílt nap Budapesten

A vácrátóti botanikus kert is csatlakozik a tudomány ünnepéhez

A botanikus kert vezetője előadást tart a Corvinus Egyetemen, a Dunával kapcsolatos kutatásaikat pedig egy budapesti nyílt napon mutatják be a kert dolgozói.

2014.11.16 04:30MTI

Kósa Géza dendrológus a Corvinus Egyetem Kertészeti dendrológia az élhető környezetért című konferenciáján ad elő november 18-án. Ezen kívül a botanikus kert munkatársai jelen lesznek a Merre tart Európa kék szalagja, a Duna? című rendezvényen is, amelyet szintén kedden, az MTA Ökológiai Kutatóközpont Duna-kutató Intézetében tartanak - olvasható a kert közleményében.

A folyóval kapcsolatos nyílt napon a botanikus kert standjánál interaktív játékokkal várják az érdeklődőket, akik emellett tájékozódhatnak Magyarország leggazdagabb növénygyűjteményéről, az intézmény által kínált tanulási lehetőségekről, önkéntes programokról, iskolai közösségi szolgálati programról és szakmai gyakorlatról is.

A nyílt napon emellett a Duna-virágzás jelenségét, az inváziós fajok problémáját és a Duna-expedíció eredményeit mutatják be a szakemberek.

Megismerhetik a látogatók többek közt azt, az országban egyedülálló pásztázó elektronmikroszkópot, amellyel akár egymilliószoros nagyításban is lehet nanoméretű élőlényeket vizsgálni, valamint a Dunában élő őshonos és a gyorsan terjedő inváziós élőlénycsoportokról is lehet tájékozódni.

A helyszínen rendezett előadásokon ezen kívül betekintést nyújtanak a szakemberek a Duna- és a Tisza-kutatás történetébe, valamint az árterek által nyújtott "ökoszisztéma-szolgáltatásokba" is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.