Irány az Időkapu

High-tech pop-up szabadulószoba

A legkorszerűbb háztartási- és szórakoztatóelektronikai berendezések segítségével kell megtalálni a kódokat, tervrajzokat és ezáltal a kivezető utat.

2014.11.07 21:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Az elmúlt években Magyarországon hatalmas népszerűségre tettek szert az úgynevezett "szabadulós játékok", amelyben baráti társaságok, csapatok logikai talányok megfejtésével oldhatnak meg feladatokat, legyen szó akár kincsvadászatról, akár bűntény felderítéséről vagy labirintusból való kijutásról. Az első ilyen kaland 2011-ben kelt életre, és, az Exitgames nevű gyűjtőoldal tanúbizonysága szerint mára már több mint 100 hasonló helyszín csábítja az efféle kihívásokra nyitott látogatókat.

A Westend bevásárlóközpont mellett elhelyezett, kamionban felépített, sci-fi tematikájú szabadulószobába 4 fős csoportok jelentkezhetnek majd. Az élő játéknak otthont adó csúcstechnológiájú eszközökkel berendezett házba, vagyis az élő játékba való belépés egy online fejtörő talányainak megfejtésével indul, ahol a jövőben járva, egy földönkívüli invázió ellen kell megvédeni a Földet.

A november közepétől egy hónapon keresztül elérhető LG Időkapuban a legkorszerűbb háztartási- és szórakoztatóelektronikai berendezések segítségével kell majd boldogulni. A játékban olyan feladatot kapnak az okoseszközök, amelyek a bezárt játékosok kijutását segítik. Az online játék november 17-én startol, és onnantól kezdve egy hónapon keresztül tehetik próbára magukat a vállalkozó kedvűek. Akik az online játékból sikeresen kiszabadulnak, regisztrálhatják magukat a folytatásért az élő játékba, amely november 20. és december 14. között minden nap 12 és 22 óra között várja a játékosokat. Az online és élő élményeken túl a játékosok versenybe szállhatnak az értékes termékekért is, amelyek december 15-én, a játék végén kerülnek kisorsolásra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.