...aaaand liftoff

Ön is készíthet rakétát - videó

Akár 700 méterig is felmehet a cukorból, macskaalomból és még pár egyéb összetevőből álló, nevetségesen olcsó rakéta. Nem hiszi? Videónk is van róla!

2014.10.29 19:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Nehéz a hobbirakétás élete, hiszen az égbe törő masinák bizony nem számítanak olcsó mulatságnak. Egészen addig, amíg lejjebb nem adjuk igényeinket: ha nagyon kis költségvetésből dolgozunk, akkor is érhetünk el látványos eredményeket. Nem is kell hozzá más, mint némi háztartási hulladék, egy kis cukor és macskaalom. Igen, macskaalom.

A "The King of Random" Youtube-csatornán látható videó szerint mindössze 50 centes költséggel lehet egy több száz méteres magasságba emelkedni képes rakétát fabrikálni; a rekord 700 méter közelében volt. Létrehozója, Grant Thompson szerint a cukorhajtásnak megvan az az előnye, hogy lassan ég, és így nagy valószínűséggel nem veti szét a rakéta testét adó PVC-csövet.



Kérjük, vegye figyelembe, hogy a rakétaépítés pontosan olyan, mint a robbanóanyag-készítés: veszélyes üzem! Instabil robbanóelegy létrehozásával testünk épségét és mások tulajdonát kockáztathatjuk, ezért a videón látottak kipróbálását senkinek és semmilyen körülmény között nem ajánljuk!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.