Szerencsére meg nem öltek vele senkit

Pisztolyt nyomtatott, két év börtön lett a jutalma

Hatlövetű pisztolyt nyomtattak 3D-s eljárással Japánban, és noha néhány része továbbra sem műanyagból készült, egy helyi bíróság két éves börtönbüntetéssel "jutalmazta" a sikert.

2014.10.22 21:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Vágjunk rögtön a közepébe: a 28 éves Josimotó Imura két év szabadságvesztést kapott hazájában, mellyel nem csak a lőfegyver "házi" előállítását büntette a bíróság, de azt is, hogy Imura arra vonatkozó információkat is közzétett a neten, miként lehet azt előállítani "sajátkezűleg". Az erőszak monopóliuma minden országban az államot illeti, különben káoszba fulladnának a (modern) társadalmak, vélhették a japánok, amiért ilyen erővel sújtott le a törvény szigora a férfire.

Imura egyébként egy hatlövetű, ZigZag néven ismert pisztolyt nyomtatott 3D-ben, mely .38 kaliberes lőszereket lő ki, tehát emberi élet kioltására alkalmas. Noha a fegyver javarészt nyomtatott alkotóelemekből áll, az alkatrészek némelyike - csapok, csavarok, egy rugó és a gumielemek - külső forrásból származott.

És hogy miként lehet összeállítani egy ilyen fegyvert? Nézzék csak, így:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.