35 éves volt

Meghalt Varvara, a világ legöregebb barnamedvéje

A nősténymedve 1979-ben született. A szentpétervári állatkert szóvivője szerint a 35 éves kor rekordnak számít a barnamedvék között, amelyek általában 15-20 évet élnek a vadonban.

2014.10.22 15:26MTI

Meghalt a világ legöregebb barnamedvéje a szentpétervári állatkertben. Az állat 35 éves volt.

A Varvara névre hallgató nősténymedve 1979-ben született. Az állatkert szóvivője szerint a 35 éves kor rekordnak számít a barnamedvék között, amelyek általában 15-20 évet élnek a vadonban.

"Az állatok tovább élnek az állatkertekben, mivel nincsenek kitéve a veszélyeknek, változatos táplálkozást és jó egészségügyi ellátást biztosítanak nekik" - mondta szerdán a szóvivő.

"Nem ismerünk egyetlen állatkertet sem, amelynek Varvaránál idősebb barnamedvéje lenne" - tette hozzá. Varvara és hím partnere, Minya 29 medvebocsnak adott életet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.