CáPart

Majdnem belesétált a cápák közé - videó

A veszélyes tengeri ragadozók sok tucatja "vetődött partra". Annyira kijöttek a vízből, hogy akár közéjük is lehetett volna sétálni. Ám nem meghalni jöttek, hanem táplálkozni.

2014.10.20 13:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Több mint száz cápát vettek videóra egy gyilkos ebéd során, az észak-karolinai Cape Lookout National Seashore-nál. A ragadozók ugyanis táplálkozni jöttek: egy csapat vérengző makrahal (Pomatomus saltatrix) után eredve jutottak ki egészen a partokig. A csapdába esett halak kálváriáját a sirályok és a pelikánok is kihasználták, hátborzongatóvá téve a lakomát. Nézzék csak!



Nagy kockázatot jelent a cápák számára ennyire közel jönni a partokhoz. Még akkor is, ha nevük - homokpadi cápa (Carcharhinus plumbeus) - feltételezi a partokhoz közeli életvitelt. Amint az a videón is látszik, néhányuk már kétségbeesetten csapkod, hiszen félig a levegőre került .Dr. Gregory Skomal biológus szerint nagyon ritka az ilyen alkalom, bár a Youtube videó kommentjei között valaki megjegyezte, hogy a helyszíntől nem messze már látott hasonlót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.