Magad uram...

Saját projektor egy ezresből

Természetesen ne számítsunk 4K-s felbontásra és 3D-s térhatásra, de ennél olcsóbban nem lehet megúszni egy kivetítőt. Némi kreativitást azért igényel.

2014.09.25 09:00Szilágyi Szabolcs - ma.hu

Ha az ember nem abszolút kétbalkezes, akkor alig 20 perc alatt összeeszkábálhat magának egy, a körülményekhez képest egészen pofás kis kivetítőt, már feltéve, ha van nagyjából ezer forintja és egy okostelefonja. Ehhez szükség lesz egy cipősdobozra, egy nagyító üvegére, szigetelő szalagra, egy vastag lapra és két gumiszalagra.

Ha mindez megvan, indulhat a fabrikálás - lássuk lépésről lépésre a teendőket!



1. Vágjunk lyukat a cipősdoboz egyik végében, nagyjából a nagyító üvegének méretében, és ragasztószalaggal rögzítsük a lyukba. Fény más irányból ne jusson a dobozba, csak az üvegen keresztül!
2. Rögzítsük a doboz belsejében a vastag papírlapot - ennek hosszantitengely-irányban való mozgatásával lehet állítani a fókuszt (azaz a kép élességét).
3. Tekerjük a gumiszalagokat a fent említett papírlap köré úgy, hogy képesek legyenek megtartani az okostelefont. Ha kellően éles a kép, rögzítsük a lapot szigetelőszalaggal.
4. Végül indítsuk el a megtekinteni kívánt videót telefonunkon, majd azt fejjel lefelé helyezzük el a hármas pontban bemutatott módon kialakított "bölcsőbe". Érdemes lekapcsolni a villanyt!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.