Hamarosan otthon is nyomtathatjuk?

Műanyag laptop 3D-technológiával

Műanyagalapú laptopot nyomtatott 3D-technológiával egy kis londoni kutatócsoport. Tervük, hogy a Kicksarter közösségi finanszírozási portálra vigyék az ötletet, és elkészítsenek egy otthoni laptopnyomtató készletet.

2014.09.24 16:59MTI
freedigitalphotos.net/Stuart Miles

Az FLA bioműanyagból nyomtatott, Raspberry Pi-alapú laptop akkumulátora 6-8 órát bír, és wifi is van benne. Képernyője 13,3 hüvelykes, billentyűzet és érintőlap tartozik hozzá. Az otthon nyomtatható laptopkészlet neve Pi-Top lesz - írta a phys.org.

A munka nem egy pillanat műve volt, több mint 160 órát vett igénybe a nyomtatás, az időtényezőnél azonban fontosabbnak tartják, hogy másoknak is lehetővé teszik a saját laptop készítését.

A készletben benne lesznek a laptop nyomtatásához szükséges anyagok és az instrukciók, amelyek alapján elejétől a végéig elkészíthető a saját gép.

Mint John Biggs, az egyik ötletgazda elmondta, a laptopnyomtatás legnehezebb része a külső burok szerkezete volt, amelynek ugyanannyira ütést- és nyomásállónak kell lennie, mint egy normális gyártású gépnek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.