Kutatók éjszakája

Bolygók, fénygraffiti és szerves kémia Székesfehérváron

Naprendszeren kívüli bolygók, látványos fénygraffiti, valamint szerves kémiai bemutatók várják a természettudományok iránt érdeklődőket pénteken a Kutatók éjszakájának székesfehérvári programjai között, amelyeknek a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló, az Óbudai Egyetem és a Progressio Mérnöki Iroda Kft. kutatólaboratóriuma ad otthont.

2014.09.23 15:24MTI
freedigitalphotos.net/photouten

A székesfehérvári önkormányzat tájékoztatása szerint a Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgáló munkatársai távcsöves bemutatóval és ismeretterjesztő előadásokkal készülnek.

Szó lesz a jelölésmentes optikai bioszenzorokról, a műszeres égminőségmérésről, de az is kiderül, mi újság a Naprendszeren kívüli bolygók világában.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karának mérnöki intézete és geoinformatikai intézete a robotok világába kalauzol, de bemutatják azt is, hogyan készül a térkép mérőszalag nélkül, lézeres technikával. Ezen kívül lesz látványos fénygraffiti és kvadkopter-bemutató is.

A Progressio Mérnöki Iroda Kft. kémiai, környezetvédelmi, technológiai kutatólaboratóriumában a szerves kémiai analitika modern gépeit, berendezéseit nézhetik meg az érdeklődők munka közben: a szakemberek megmutatják, hogy az élelmiszerekben lévő számos adalékanyag miként határozható meg műszerekkel, és hogyan lehet különféle vitaminanyagokat előállítani élelmiszeripari hulladékanyagok felhasználásával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.