A legújabb török látványosság

Kiállítanák a strandon talált kétfejű delfint

Egy török egyetem kiállítaná a kétfejű delfint, amelyet hírek szerint Törökország nyugati partjainál, Izmir város közelében egy strandon talált egy nyaraló tornatanár.

2014.08.12 17:45MTI



Török hírportálok azt jelentették, hogy az Izmirhez közeli Dikili strandján talált állat maradványait átadták az antalyai Akdeniz Egyetemnek, ahol Mehmet Gokoglu tengerbiológus fogja megvizsgálni.

A tudós azonban kedden az AP amerikai hírügynökségnek elmondta, hogy az egyetemnek fogalma sincs a képen mutogatott kétfejű emlős hollétéről. Tagadta, hogy egyeteme megkapta volna tanulmányozásra a delfinborjút, de hozzátette, ha a pontos helyét megtudják, ki szeretnék állítani a ritka leletet.

Turgul Metin tornatanár elmondta a Turkish Times című lapnak, hogy még a tengerben vette észre part felé sodródó furcsa állatot, s végignézte, amint a tetem a partra sodródott.

Az egyméteres delfinború életkora egy év lehetett. A tanár azt mondta, hogy értesítette a rendőrséget, amely elvitte a tetemet a helyszínről.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.