Tudományos Tanács

Pályáztat a Terrorelhárítási Központ

Technikai és technológiai fejlődés új kihívásai a terrorelhárításban címmel pályázatot írt ki a Terrorelhárítási Központ Tudományos Tanácsa.

2014.07.30 15:47MTI
Fotó: tek.gov.hu

A legújabb tudományos eredmények és technikai újítások a békés felhasználás mellett a biztonsági kockázatot jelentő terrorszervezetek céljait is szolgálhatják, ami szükségszerűvé teszi az új típusú fenyegetettség elleni védekezést.

A terrorelhárítással foglalkozó szervezeteknek nemcsak az elhárítási kapacitás bővítésére kell koncentrálniuk, hanem a megelőzés és a védelmi képességek terén jelentkező kihívásokra is hatékonyan kell válaszolniuk.

A bírálók olyan munkákat várnak, melyek új szempontok alapján, tudományos igényességgel dolgozzák fel a terrorelhárítás napjainkban egyik legaktuálisabb kérdéskörét, feltárják a technológiai fejlődés témakörével összefüggő elhárítási és rendvédelmi, valamint szabályozási feladatokat, és innovatív gyakorlati javaslatokat is adnak ezek megoldására.

A legjobb pályázatok pénzjutalomban részesülnek. A kiírás részleteiről a TEK honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.