Tavaszi fegyvermustra

Megelevenedik a lovagkor Száron

A lovagkor elevenedik meg szombaton Száron, ahol a Vértes Történelmi Hagyományőrző Ifjúsági Egyesület tart tavaszi fegyvermustrát, fegyvernök- és apródpróbát.

2014.04.24 07:52MTI
freedigitalphotos.net/digidreamgrafix

A fesztiválon az érdeklődők megismerhetik, mit kellett tudnia egy lovagnak, egy fegyvernöknek és egy apródnak, miképp adtak számot az ifjak tudásukról a tapasztalt lovagok előtt - közölték az MTI-vel a szervezők.

A látogatókat Kinizsi Pál, Mátyás és Toldi világa várja a Tatabánya közelében fekvő településen. Bemutatják a puskapor európai megjelenése előtti fegyvereket, harcmodorokat és viseleteket, a gyerekeket történelmi játszóházzal és vetélkedőkkel szórakoztatják.

A hagyományőrző egyesület 2007 nyarán alakult, alapítói évek óta foglalkoztak kézművességgel, íjászattal, lovaglással, történelmi kutatómunkával.

A szervezet magját az apródcsapat alkotja, amelynek tagjai hetente részt vesznek az egyesület által szervezett íjász szakkörön, szablyavíváson, ahol elsajátíthatják a középkori, illetve újkori harcmodort.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.