A jég miatt nem tudtak legelni

Több mint harmincezer rénszarvas halt éhen Jamali Nyenyecföldön

Több mint 30 ezer háziasított rénszarvas halt éhen az Oroszország északi részén található Jamali Nyenyecföldön.

2014.04.18 18:09MTI
freedigitalphotos.net/Evgeni Dinev

A tömeges állatpusztulás oka az intenzív havazás mellett az volt, hogy a kialakult jégréteg lehetetlenné tette az állatok legelését.

Mostanra a hőmérséklet fagypont fölé emelkedett, így a rénszarvasok ismét hozzáférnek az élelemhez - tájékoztatta az Interfax hírügynökséget a helyi kormány egyik szóvivője.

Jamali Nyenyecföldön csaknem 700 ezer háziasított rénszarvas él, ami a teljes oroszországi állománynak 53, a világpopulációnak pedig 35 százalékát teszi ki.

Az Oroszországhoz tartozó autonóm körzet területének több mint fele, félmilliót alig meghaladó lakosságának pedig egésze a sarkkörön belül található.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.