Április 29-ig izgulhatunk miattuk

Magyar döntősök egy nemzetközi innovációs versenyen

Három magyar ötlet jutott döntőbe a Global Impact Competition elnevezésű nemzetközi innovációs versenyen, amelyet április 29-én rendeznek a budapesti Akvárium Klubban.

2014.04.18 14:26MTI
freedigitalphotos.net/FrameAngel

A NASA és Google által alapított amerikai egyetem, a Singularity University április 29-én tartja a harmadik alkalommal meghirdetett regionális Global Impact Competition (GIC) döntőjét a Design Terminál társszervezésében. A közép-kelet- és délkelet-európai innovációs verseny nevezői olyan projektekkel jelentkeztek, amelyek a technológia révén 3 éven belül pozitív hatással lehetnek milliónyi Közép-és Kelet-Európában élő ember életére.

A rendezvényen az idei GIC legjobb 6 versenyzője mutatja be projektjét a Singularity University oktatóiból és a régió prominens vállalatainak vezetőiből álló zsűri előtt - közölte a Design Terminál pénteken az MTI-vel. A döntősök közül ketten nyernek ösztöndíjat a NASA Research Parkba, hogy részt vegyenek a Singularity University exkluzív képzésén, a nyári Graduate Studies Programban.

A 60 ezer dollár összértékű díjakat kiosztó záróeseményen képviselteti magát a hazai startupközösség, az üzleti élet és az innovátorok köre. A verseny főtámogatója a GE Healthcare magyarországi szoftverfejlesztő központja, amely hazánk utóbbi évtizedének egyik legnagyobb vállalati innovációs beruházását indította el idén Magyarországon.

A Global Impact Competition rövid időn belül már a második jelentős technológiai fórum, amelyet szilícium-völgybeli alapítói a magyar fővárosba hoztak. Tavaly novemberben a Singularity University - szintén a Design Terminál támogatása mellett - Budapesten tartotta mintegy 800 fős globális konferenciáját, a Singularity Summit Europe-ot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.