Ki ne úszna azokban a habokban?

Kanári-szigetek: mint kicsiny hajók az Atlanti-óceánban

Ismét egy Kanári-szigetekről készült felvételt választották az amerikai űrkutatási hivatal internetes szavazásán az év műholdfotójának.

2014.04.08 16:25MTI
La Gomera, El Hierro, Fuerteventura, Lanzarotte, Gran Canaraia, Tenerife - és ezek csak a legnagyobbak

A sok ezer kép közül kiválasztott győztes fotót a Terra műhold készítette 2013. június 13-án az atlanti-óceáni szigetcsoport hét szigetéről. A képen úgy tűnik, mintha a szigetek hajóként szelnék a vizet, maguk mögött hagyva a hajók tajtékos nyomát.

Valójában a felvételen az látszik, hogy a szigetcsoport uralkodó szelei, a passzátszelek ostorozzák az északi szigeteket, a délieket azonban kikerülik, így ott a szélcsendesebb zónát alakítanak ki.

Tavaly a NASA portáljának internetes követői szintén egy Kanári-szigetekről készült felvételt választottak az év műholdfotójának, ezt az EO-1 szatellit készítette. Ezen a képen az a gigászi zöld folt látható, mely az El Hierro-sziget közelében keletkezett víz alatti vulkánkitöréséből származott.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.