Bálnauszony-iszony

Japánnak be kell fejeznie a bálnagyilkolászást!

A hágai Nemzetközi Bíróság hétfőn elrendelte, hogy Japán átmenetileg hagyjon fel az Antarktisz vizein folytatott bálnavadászattal, mondván, hogy az a tokiói kormány álláspontjával ellentétben nem tudományos célokat szolgál.

2014.03.31 13:39MTI
Free Willy!

Ausztrália 2010-ben fordult az ENSZ legfőbb bírói szervéhez, hogy vessen véget "a tudomány leple alatt" végzett, valójában kereskedelmi célú bálnavadászatnak a Déli-óceánon.

A testület tizenkét tagja a határozat mellett, négyen pedig ellene foglaltak állást. Peter Tomka, az ülésen elnöklő szlovák bíró elmondta, hogy a tudományos program nem indokolja a sarkvidéken lemészárolt csukabálnák magas számát, a japán társaságok ezekből évente nyolcszázötven példányt, valamint ötven hosszúszárnyú- és ötven közönséges barázdásbálnát vadászhatnak le Tokió engedélyével.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.