A Google-é lett a robotkutya

A terminátorok Google logóval érkeznek? Videó!

Bevásárolta magát az egyik legígéretesebb és legfélelmetesebb techszektorba az amerikai keresőóriás.

2013.12.14 12:45Szilágyi Szabolcs - ma.hu

A leginkább webes keresőjéről és Androod okostelefonos platformjáról ismert amerikai óriásvállalat megvásárolta a Boston Dynamics nevű céget. Utóbbi olyan robotokkal gazdagította a világot, mint a Cheetah, a BigDog és a WildCat, hogy csak néhányat említsünk a természet inspirálta autonóm egységek közül. Íme, itt egy félelmetes videó, amiben még Usain Boltot is lepipáló tempóval vágtat a csúcsmodell:



A Boston Dynamics a fenti és ehhez hasonló videóknak köszönheti a nemzetközi médiaérdeklődést, no és annak, hogy a DARPA (az amerikai védelmi minisztérium kutatási részlege) támogatását tudhatja maga mögött. Nem sok idő, hogy megjelenjenek az első, nem kerekeken vagy lánctalpakon közlekedő robotok a harctéren - könnyen lehet, hogy Google logóval...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.