Újabb bizonyíték, hogy volt élet a Marson?

Tényleg egy megkövült leguánt találtak a Marson?

Furcsa képződményre figyeltek fel a tudósok a Marson működő Curiosity egyik felvételén: a vörös bolygó felszínén az egyik kő pontosan úgy néz ki, mintha egy leguán fosszíliája lenne.

2013.11.11 11:29ma.hu

Hivatalos magyarázat egyelőre nincs, és egy darabig biztosan nem is fogjuk megtudni, csak a természet volt játékos kedvében, vagy tényleg éltek gyíkok a Marson, de az biztos, hogy az összeesküvés-elméletek máris fellángoltak, amikor a NASA oldalára felkerültek a Marson dolgozó Curiosity legújabb képei. Az egyik fotón ugyanis egy olyan kődarab látszódik, ami egy az egyben úgy néz ki, mintha egy megkövesedett leguán lenne.

Fotó: YouTube

Scott Earing, a Sightings Daily című ufóvadász oldal tulajdonosa szerint nem ez az első kép, ami azt bizonyítja, hogy éltek állatok a Marson, ő maga is talált már egy sziklát, ami négy képen négyszer mozdult meg, aztán az ötödiken eltűnt. Az év elején egy japán tudományos író is arról számolt be, hogy látott egy gyíkot a Marsról visszaküldött képeken - ám arról nem tudni, hogy ugyanezt a követ fedezte-e fel vagy egy másik gyíkról lehet szó.

A képek láttán azonban ismét felerősödtek azok a hangok, miszerint a NASA állati tesztalanyokat használ a Földhöz legközelebb eső és számos szempontból leginkább hasonlító bolygón - számolt be a Metro című brit lap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.