Képgaléria

Új védőburok Csernobilban

Képeinken a csernobili atomerőmű 4-es reaktorblokkja köré tervezett új, az eddiginél biztonságosabb védőburok. Vajon bírni fogja?

Nézze meg a képeket! >>> képgaléria

2012.11.27 23:31MTI
Kattintson a képre! >>>

A csernobili atomerőmű 4-es reaktorblokkja köré tervezett új, az eddiginél biztonságosabb védőburok 2012. november 27-én. A radioaktív anyagok tökéletesebb elszigetelésére építendő 20 ezer tonnás acél védőboltozat 105 méter magas, 150 méter hosszú és 260 méter széles lesz. Az építés költségeinek nagyobb részét adományozó országok fedezik, Magyarország ehhez 2 millió euróval járul hozzá. A 4-es reaktorblokkban 1986. április 26-án történt detonáció a világ eddigi legsúlyosabb nukleáris balesete volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.