Ilyet még nem élt az érintetlen törzs!

Meghökkentő képek: Íjukat rázták fenyegetőn a repülőt látva az elszigetelt indiánok!

Íjait és nyilait rázta fenyegetőn "őslégvédelemként" Brazília egyik utolsó érintetlen indián törzse, amikor először készültek fényképek róla egy repülőről...

Meghökkentő képek: érintetlen indián törzs Brazíliában! képgaléria

2008.05.31 08:30MTI

Íjait és nyilait rázta fenyegetőn "őslégvédelemként" Brazília egyik utolsó érintetlen indián törzse, amikor először készültek fényképek róla egy repülőről.

A törzs az Amazonas menti őserdő Peruval határos, nyugati részén él. A fotók közül egyet a Survival International nevű, törzsszövetségben élő embercsoportokat segítő szervezet csütörtökön hozta nyilvánosságra honlapján (www.survival-international.org).

A képeken élénkpirosra festett emberek nyilaikat rázzák a fölöttük szálló repülőgép felé.

A felvételek bizonyítják, hogy léteznek még teljes elszigeteltségben élő törzsek. Az indiánok felkutatását egy etnikai-környezeti szempontból is védettnek minősített területen a Funai elnevezésű brazil kormányalapítvány kezdeményezte.

"A világnak rá kell ébrednie, mi történik és biztosítani, hogy területük védett legyen a nemzetközi jog értelmében. Máskülönben hamarosan kihalnak ezek a törzsek" - mondta Stephen Corry, a Survival International igazgatója.

Legalább 100 elszigetelten élő törzs létét feltételezik világszerte, ezek több mint fele Brazília és Peru őserdeiben él. Valamennyiüket fenyegeti földjeik elvétele vagy olyan új betegség, mely számukra halálos lehet.

A repülőről hat kunyhót és egy nagy, haszonnövényekkel beültetett területet fényképeztek le.

Jose Carlos Meirelles,
a Funai szakértője elmondta, hogy ebben a körzetben az elmúlt húsz évben négy elzárkózva élő indián törzset találtak. A mostani az utolsó érintetlen törzsek egyike.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.