Egy leletmentő ásatás során

Izraelben 1500 éves várost tártak fel

Ezerötszáz éves várost tártak fel izraeli régészek Beér-Seva közelében egy útépítést megelőző leletmentő ásatások során.

2012.09.04 20:29MTI

Az Izraeli Régészeti Hatóság közlése szerint eddig két rituális fürdő, két középület, valamint Jeruzsálem felé tájolt zsinagóga vagy Tóra-központ romjai kerültek napvilágra - olvasható az Israel National News hírportálon. A régészek szerint az igen kiterjedt várost valamikor a 6. század végén vagy a 7. század elején hagyták el lakói. Egy évszázaddal később új város épült a romok felett. Az Izraeli Régészeti Hatóság rámutatott, hogy a leletek jelentősége miatt megváltoztatják a tervezett autópálya nyomvonalát.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.