Múzeumba kerül

Átsuhant Washington fölött a Discovery űrrepülőgép

Egy különleges Boeing repülőgép hátán átrepült kedden Washington fölött a Discovery űrrepülőgép, amelyet végleges helyére, az amerikai főváros egyik múzeumába visznek.

2012.04.17 22:30MTI

A páros tett néhány udvariassági kört is Washington fölött a Capitolium előtt ebből az alkalomból összegyűlt ezrek örömére. A két gép ötszáz méternél is alacsonyobbra ereszkedett, hogy jobban lehessen látni.
   
A Discoveryt a Cape Canaveral-i Kennedy űrközpontból, Floridából szállították az amerikai fővárosba. A Dulles repülőtéren ért földet, onnan keréken viszik tovább. Az űrrepülőgépet  Smithsonian Intézet  Nemzeti Repülési és Űrkutatási Múzeumának a légikikötő tőszomszédságában álló Steven F. Udvar-Hazy  kiállítási csarnokában tekinthetik majd meg az érdeklődők. 
   
A Discovery űrrepülőgépet 1984-ben állították szolgálatba, 39 küldetésben vett részt és 240 millió kilométert tett meg, mielőtt tavaly márciusban végleg leállították.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.