E.T. leejtette a labdáját?

Videó: UFO zuhant le Brazíliában

Ismeretlen eredetű fémgömb zuhant alá az égből egy észak-brazíliai falu gyanútlan lakóinak legnagyobb ijedelmére. A szemtanúk szerint az UFO mintegy 50 kilót nyom, és nagyjából egy méter az átmérője.

2012.03.01 18:24Konrád - ma.hu

A gömb Brazília Maranhão államában, Riacho dos Poços faluban ért földet. A baleset során személyi sérülés nem történt, de egy rosszkor, rossz helyen lévő kesudió fát az égi küldemény elpusztított. A 46 éves Valdir José Mendés elmondta a később kiérkező rendőröknek, hogy a gömb a házától alig pár méterre csapódott a földbe, egyméteres lyukat ütve a kertben.

Fotó: RT

"Hallottam a zajt majd kimentem megnézni mi okozta. Azt hittem egy repülő zuhant le, vagy földrengés volt" - mondta el Mendés, aki először annyira megrémült, hogy nem is merte elhagyni otthonát. Később a kíváncsisága győzedelmeskedett, és kiment megvizsgálni a ház környékét. Ekkor látta meg a gyakorlatilag félbevágott diófát és az attól nem messze lévő gödröt, amiben a gömb landolt.

Fotó: RT

Körülbelül húsz falusi csatlakozott a férfihoz, együttes erővel kiemelték és megvizsgálták a fémtárgyat. Mendés szerint a gömb üreges, és ha megrázzák, hallani, hogy valamiféle folyadék van benne. Az események híre gyorsan eljutott a közeli Mata Roma városkába, ahonnan mintegy 2000 ember kerekedett fel, hogy saját szemével láthassa az "UFO"-t (azonosítatlan repülő tárgyat).

Sokan megijedtek, hogy a 2012-es világvége vette kezdetét, mások szerint idegen létforma érkezett a Földre, egyesek pedig egy műhold darabjának tartják a tárgyat. Ez utóbbi feltételezéssel Peter Costa meteorológus is egyetért, de kizárta, hogy a gömb egy meteorológiai ballon darabja lenne.

A katonai rendészet lefoglalta az idegen tárgyat, és a Mata romai laktanyába szállította. Azt, hogy mi lesz a további sorsa a földönkívüli gömbnek, nem mondták el. Az utóbbi időben egyre több dolog potyog le az égből, de többnyire valamelyik óceánba. Utoljára tavaly decemberben zuhant le a namíbiai Omanatunga faluba egy 5,9 kilogramm súlyú fémdarab, ami sokak szerint előtte egy orosz Szojuz-U rakéta szerves része volt.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.