Az évszázad dereka

Űrfelvonóban utazik Japán

Az évszázad derekára meg akarja valósítani az űrfelvonó építésével kapcsolatos terveit japán egyik legnagyobb építkezési vállalata - jelentette kedden a japán média.

2012.02.21 08:40MTI

Az űripari fejlesztésekkel is foglalkozó Obayashi Corporation által tervezett űrlift kötél segítségével emelkedne az űrbe, rakéták alkalmazása nélkül. A csaknem 96 ezer kilométer hosszú kötél az acélnál hússzor erősebb lenne, szénnanocsövekből készülne. Egyik végét a Földhöz rögzítenék, a másik végén pedig ellensúly lenne, s a Föld forgása által kifejtett centrifugális erő feszítené ki.

Az Obayashi szerint az űrlift segítségével jóval olcsóbban lehet majd űrtermékeket szállítani Föld körüli pályára.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.