Kilencórás műtétre számítanak

Döbbenetes képek: Sziámi ikrek szétválasztására készülnek Kaliforniában

Mellükön és hasukon összenőtt kétéves sziámi ikrek szétválasztására készülnek az Egyesült Államokban, a kaliforniai Palo Altóban.

Döbbenetes, ahogy Angelica és Angelina Sabuca sziámi ikrek élnek >>> képgaléria

2011.11.01 16:05MTI
Kattintson a képre! - Fotók: lpch.org

A Stanford Egyetem gyermekkórházának orvosai kilencórásra tervezik a keddi műtétet, amelynek eredményeként a két kislány, Angelica és Angelina Sabuca várhatóan önálló életet élhet majd.

Gary Harman gyermeksebész, aki már öt hasonló műtétet végzett, arra számít, hogy az ikrek túlélik az operációt és minden rendben lesz velük.

A hónapok óta előkészületben lévő műtétet 20 orvos és ápoló végzi.

A kislányok a Fülöp-szigeteken születtek, de jelenleg Kaliforniában élnek. Eddig jól megvoltak összenőve is, és szépen fejlődtek értelmileg is, de ha így maradnának, az súlyos egészségi kockázatokkal járna.

Legtöbb létfontosságú szervük különálló, de például a májuk, más szövetek és egyes csontjaik össze vannak nőve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.