Talajradarral kutatnak

Feltérképezik Aquincum feltáratlan részét

Talajradarral térképezik fel Aquincum eddig feltáratlan részeit a Budapesti Történeti Múzeum és az Osztrák Régészeti Intézet szakemberei, miután a Fővárosi Közgyűlés a szerdai ülésén egyhangú döntéssel hozzájárult az idei munkálatokhoz.

2011.09.21 20:29MTI

A magyar és az osztrák intézmény korábban öt évre szóló megállapodást kötött egymással közösen végzendő régészeti kutatásokra, illetve mérésekre.
   
Ennek az együttműködésnek a részeként indítanak most projektet az aquincumi polgárváros nyugati, jórészt eddig "kutatlan" részének geodéziai felmérésére. Ez - az előterjesztés szerint - egyedülálló lehetőséget biztosítana föld alatt rejtőző utcák, házak, úgynevezett roncsolásmentes régészeti feltérképezésére.
   
A vizsgálat eredményeit, tehát az így elkészülő aquincumi térképet a magyar és az osztrák fél várhatóan már a 2012-es bulgáriai limes-kongresszuson bemutatja. A javaslatot egyhangúlag elfogadta a testület.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.