Állítsuk meg a globális felmelegedést

Budapesten ülésezik a Nobel Békedíjas klímaváltozási testület

Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter meghívására a Klímaváltozási Kormányközi Testület több mint 300 éghajlatváltozással foglalkozó szakembere és tudósa tanácskozik az éghajlatváltozásról a Budapesti Kongresszusi Központban április 9-én és 10-én.

2008.04.04 16:25ma.hu

A budapesti ülésszak egyik fő témája a klímaváltozás vizekre gyakorolt hatása és a megújuló energiaforrások alkalmazása lesz, de döntést hoz a testület arról is, hogyan használja fel a Nobel Békedíjhoz járó összeget az éghajlatváltozással kapcsolatosan. 

Az ülés előestéjén, április 8-án 18 órától a zöldtárca vezetője, Fodor Gábor, valamint Vizi E. Szilveszter, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke "Éghajlatváltozás: tudomány és politika" címmel fórumot tart az MTA dísztermében. Fodor Gábor és Vizi E. Szilveszter megnyitóját követően előadást tart Dr. Rajendra Pachauri, az IPCC elnöke, melyet az éghajlatváltozás okairól, várható alakulásáról, a kibocsátások csökkentési lehetőségeiről és az alkalmazkodásról szóló panelbeszélgetés követ.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.