TruckRace

Kamion Eb - Kiss Norbert két sikerrel tovább növelte az előnyét az összetettben

Mindkét vasárnapi futamot megnyerte a gyorsasági kamion Európa-bajnokság idei harmadik, Szlovákiában rendezett fordulóján Kiss Norbert, a Révész Racing címvédő és háromszoros Eb-győztes versenyzője, aki ezzel 32 pontra növelte előnyét az összetett élén.

2022.07.04 06:25MTI

A 37 éves szombathelyi pilóta a sorozat hivatalos honlapja szerint a szombatihoz hasonlóan a vasárnapi időmérő edzést is magabiztosan nyerte meg, így a hétvége harmadik futamát a pole pozícióból kezdhette, majd rajt-cél győzelmet aratott. Kissnek ez volt pályafutása 70. futamgyőzelme a kamion Eb-n.

A címvédő magyar versenyző aztán a hétvége negyedik, a vasárnapi program második viadalán is nyert annak ellenére, hogy a fordított rajtrács szabálya miatt itt a nyolcadik pozícióból startolt.

Kiss Szlovákiában a négy versenyből hármat megnyert, a szombati második futamon pedig másodikként ért célba, ráadásul mindkét időmérő edzésen megközelíthetetlen volt a riválisok számára.

Az összetettben Kiss 160 ponttal áll az élen, a második német Sascha Lenznek 128 pontja van, harmadik a hatszoros Eb-győztes, szintén német Jochen Hahn 115 ponttal.

Az Európa-bajnokság két hét múlva a Nürburgringen folytatódik.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.