ETRC

Kamion Eb - Kiss Norbert futamgyőzelmekkel zárta az idényt

Két futamgyőzelemmel zárta a gyorsasági kamion Európa-bajnokság (ETRC) szezonját Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája a spanyolországi Jaramában rendezett versenyhétvégén.

2019.10.06 17:31MTI

A 34 éves szombathelyi versenyző az ETRC honlapjának beszámolója szerint a szombati és a vasárnapi második futamon diadalmaskodott. Az első napon úgy nyert, hogy eredetileg másodikként ért célba, de a győztest később szabálytalanság miatt időbüntetéssel sújtották, így Kiss "megörökölte" az első helyet.

A 2014-ben és 2015-ben Európa-bajnok autóversenyző a szombati első versenyen hatodik, a vasárnapin pedig ötödik lett, így összesen 34 pontot gyűjtött a záró hétvégén.

Kiss az összetettben 190 ponttal hatodikként zárt, a címvédő és immár hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahn 370 ponttal végzett a pontverseny élén.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.