A négyből egy futam sem sikerült

Kamion Eb - Kiss Norbert pont nélkül maradt Le Mans-ban

A négyből egy futamon sem szerzett pontot a kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája a gyorsasági kamion Eb idei szezonjának utolsó előtti versenyhétvégéjén, a franciaországi Le Mans-ban.

2019.09.29 19:21MTI

A 34 éves szombathelyi versenyző kamionja a szombati első futamon végig füstölt, és bár motort cseréltek, a hiba valós okára nem sikerült rájönniük a csapatával. Kiss végigment az első versenyen, de utólag - a füstölés miatt - kizárták, majd a második versenyen az utolsó helyről rajtolva azonnal belekeveredett egy ütközésbe, ami műszaki hibát okozott a kamionján, ezért nem tudta folytatni a viadalt.

A szerencse vasárnap is elpártolt a 2014-es és 2015-ös Európa-bajnok mellől, aki hiába érte el a negyedik köridőt a délelőtti időmérőn, később megint nem tudta befejezni egyik futamot sem, mindkétszer műszaki hiba miatt.

Kiss így az összetettben 156 ponttal a hatodik, és már nincs esélye elérni a dobogót.

A kamion Eb idei szezonjának utolsó fordulóját a spanyolországi Jaramában rendezik a jövő hétvégén.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.